Nele TherryTel
0495 18 45 65

Email
neletherry@utero.be

studies en opleidingen:
  • Bachelor psychiatrisch verpleegkundige, 3 jarige opleiding aan de Katho (Vives)te Roeselare van 2008-2011
  • Centering practitioner, 4 jarige opleiding aan Souldance Academie te Moorsele van 2011-2015
  • Draagdoekenconsulent basisopleiding ‘Die Tragenschule’  oktober 2015
  • Draagdoekenconsulent vervolgopleiding ‘Die Tragenschule’ April 2016
  • Relaxatie en ademhalingsconsulent, tweejarige opleiding aan Souldance Academie te Moorsele van 2015-2017
  • Opleiding babytherapeut  van 2016 -

Mijn interesse ging altijd uit naar de ontwikkeling van mensen en hoe we in het leven staan. Daarom besloot ik om psychiatrisch verpleegkundige te worden. Deze bachelor opleiding leerde mij veel. Toch voelde ik nog een tekort.
De opleiding Centering Practitioner bood mij een ander zicht op hoe mensen in elkaar zitten. Ik herontdekte mijn fysieke lichaam en leerde dat er veel meer bestond dan praattechnieken. Deze opleiding was vooral lichaamsgericht. Ik ondervond zelf hoe het was om vastzittende emoties in beweging te brengen en leerden hoe ik anderen konden begeleiden om hun emoties los te maken en patronen te doorbreken.
Zoveel mensen zijn zoekende, maar vinden geen houvast. Onze opvoeding bestaat vooral om ons mentaal te trainen. We willen zo de controle behouden over onze gevoelens. We vergeten echter dat ons lichaam wijzer is dan onze hersenen.

Tijdens het laatste jaar van deze opleiding ging ik op zoek hoe ik het model centering kon aanbieden. In dat jaar was ik zwanger en beviel ik van onze prachtige zoon Bas. Ik voelde een nood aan emotionele begeleiding tijdens mijn zwangerschap. Dit bracht mij op het idee om mijn eindwerk te maken over ‘gecenterd zwanger zijn.’
De bal ging aan het rollen en samen met mijn partner kwamen we in contact met de leefwereld van dragende ouders. We leerden om ons kindje te dragen en dit voelde zo natuurlijk aan en bood ons enorm veel voordelen. Dit wilden we ook aan anderen leren, vandaar dat we een opleiding als draagconsulenten volgden.

Wanneer je een baby hebt, komen mensen af met goed bedoelde adviezen. Soms is het moeilijk om dan te blijven staan in je eigen moederlijke kracht en je eigen instinct te volgen. Ik voelde een enorme drang om mijn baby constant bij mij te houden en zo ook samen te slapen met mijn kind. Mijn baby laten huilen, omdat ik hem anders wel eens zou verwennen, strookte ook niet met mijn gevoel.
Mijn doel is om ouders een andere kijk te geven op zwangerschap en opvoeding. Ik wil ouders met elkaar in contact brengen, zodat we elkaar kunnen steunen in het ouderschap.

Daarnaast wil ik als ademhalings-en relaxatietherapeut alsook als centering practiotioner samen op pad gaan met mensen die vastzitten in bepaalde patronen en die verandering willen. Ook met bepaalde fysieke en emotionele klachten kan je bij mij terecht. Als we willen dat onze kinderen niet vast komen te zitten in patronen die generatie op generatie doorgegeven worden, dan moeten we eerst en vooral zelf voor verandering zorgen.